Продукти:
• 700 г крехко свинско месо
• 5-6 глави лук
• 10 опечени чушки
• 200 г гъби
• 1 к.ч. олио
• 4 яйца
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на тънки филийки и го задушаваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, прибавяме нарязаните чушки, подправяме с черен пипер и сол и запържваме.
После изваждаме сместа с решетеста лъжица и в същата мазнина запържваме месото, нарязано на хапки, и нарязаните на ивички гъби. Щом месото се запечата, захлупваме и задушаваме до омекване на продуктите. Накрая посоляваме.
Застиламе дъната на индивидуални гювечета със зеленчуковата смес, а отгоре разпределяме гъбите и месото. Наливаме топла вода, която да покрие продуктите, и печем в умерено загрята фурна около 20 мин.
Малко преди да извадим от фурната чукваме във всяко гювече по 1 яйце и допичаме, докато се втвърди белтъкът.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...