Кулинарни рецепти » Празничен специалитет

 Празничен специалитет

Продукти:

• 1,5 кг свинско месо (бут или рибица)
• 500 г гъби
• 250 г кашкавал
• 250 г топено сирене
• 1 к.ч. бира
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на пържоли и го начукваме на тънко. Посоляваме и поръсваме с черен и червен пипер.

В пръстен гювеч нареждаме ред пържоли и ред гъби. Върху тях слагаме тънки парчета кашкавал, а върху тях – топено сирене. Така редим до изчерпване на продуктите, като завършваме с кашкавал.

Сипваме бирата и затваряме гювеча. Печем 2 часа на умерена фурна.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало