Кулинарни рецепти » Задушено свинско със зарзават

 Задушено свинско със зарзават

Продукти:

• 500 г свинско филе или врат
• 500 г картофи
• 2 глави лук
• 4-5 печени червени чушки
• 5-6 кисели краставички
• 500 г домати
• прясна чубрица
• 4 яйца
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

В йенска тенджера запържваме нарязаното месо до леко зачервяване. Върху него слагаме почистените и нарязани картофи, чушки, краставички и лук. Заливаме с обелените и настъргани домати, поръсваме с чубрицата и солта. Разбъркваме много добре.

Захлупваме и печем в умерено загрята фурна. Когато месото се опече, в четирите края чукваме по едно яйце и отново запичаме леко, за да останат яйцата рохки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало