Продукти:
• 800 г кайма
• 1 глава лук
• 1 с. л. масло
• 50 г сметана
• 3 яйца
• 2 с. л. кълцан магданоз
• 100 г червено грозде
• 100 г бяло грозде
• 2-3 с. л. брашно
• 2 с. л. зехтин
• 250 мл сухо бяло вино
• 600 г бутер тесто
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накълцваме лука на много ситно и го задушаваме в масло. Омесваме го с каймата, сметаната, 2 яйца, магданоза, черния пипер и солта. Загряваме фурната на 200 градуса.
Разстиламе каймата върху фолио на правоъгълник с дебелина 1 см. Смесваме зърната грозде и ги разпределяме върху каймата, навиваме на руло, поръсваме го с брашното и с олиото (зехтина).
Слагаме го в тавичка, поръсваме с черния пипер, наливаме виното и печем около 50 минути. Изваждаме рулото и го оставяме да изстине.
Разточваме бутер тестото във формата на правоъгълник с дебелина 2-3 см и в него завиваме рулото. Разбиваме третото яйце и намазваме отгоре. Печем около 30 мин при 200 градуса.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...