Кулинарни рецепти » Телешки гювеч с гъби

 Телешки гювеч с гъби

Продукти:

• 700 г тлъсто телешко месо
• 1 ч.ч. разтопено краве масло
• 2 глави лук
• 250 г гъби
• 5-6 картофа
• 2-4 чушки
• 1 патладжан
• 3-4 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки, които посоляваме и слагаме в глинен гювеч. Прибавяме половината от маслото и нарязания на филийки лук. Запичаме в умерена фурна, като от време на време разбъркваме. Когато месото се зачерви, а лукът стане прозрачен, поръсваме червения пипер и наливаме 1 ч.ч. гореща вода.

Отделно в останалата мазнина последователно запържваме нарязаните на филийки картофи, нарязаните на по-едри парчета чушки, нарязания на кубчета и отцеден патладжан и едро нарязаните гъби.

Слагаме всички изпържени продукти в гювеча, а накрая изсипваме и мазнината от пърженето. Посоляваме, наливаме топла вода, която да покрие продуктите и печем 1 час на умерен огън. После намаляме огъня и продължаваме да печем, докато ястието остане на мазнина.

Накрая покриваме с нарязаните на кръгчета домати и запичаме още десетина минути. Поднасяме гювеча топъл, поръсен със ситно нарязан магданоз.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало