Продукти: (за 4 порции)
• 1 малка глава карфиол
• 2-3 ч.л. брашно
• 30 г краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• настъргана лимонова кора
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме карфиола в подсолена вода, изваждаме го и го накъсваме на малки розички. Връщаме в тенджерата и отново кипваме.
Прибавяме брашното, размито в студена вода и варим десетина минути на тих огън. Накрая посоляваме, поръсваме с настъргана лимонова кора и отстраняваме от огъня.
Сипваме топлото мляко, слагаме маслото и поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...