Кулинарни рецепти » Супа от карфиол с брашнена застройка

 Супа от карфиол с брашнена застройка

Продукти: (за 4 порции)

• 1 малка глава карфиол
• 2-3 ч.л. брашно
• 30 г краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• настъргана лимонова кора
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме карфиола в подсолена вода, изваждаме го и го накъсваме на малки розички. Връщаме в тенджерата и отново кипваме.

Прибавяме брашното, размито в студена вода и варим десетина минути на тих огън. Накрая посоляваме, поръсваме с настъргана лимонова кора и отстраняваме от огъня.

Сипваме топлото мляко, слагаме маслото и поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало