Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г зелена бакла
• 20 зелени джанки
• 1 глава чесън
• 2 чушки
• 2 глави лук
• 1 морков
• 60 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• копър
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме баклата на малки парченца и я пущаме в 6 ч.ч. вряща вода. След 5-6 мин прибавяме ситно нарязаните чушка, лук и морков.
Когато зеленчуците омекнат, слагаме джанките и варим още 5-6 мин.
Малко преди да отстраним от огъня, прибавяме брашното, размито с 1 к.ч. топла вода, счукания чесън и разтопеното масло. Поръсваме супата със ситно нарязан копър и смлян черен пипер и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...