Кулинарни рецепти » Грахова супа с тиква

 Грахова супа с тиква
(Австралия)

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч. ч. грах
• 2 средни картофа
• 300 г тиква
• 1 глава лук
• 1/4 ч. л. червен пипер
• ситно нарязана мента
• смлян черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В тенджера с вряща вода сипваме ситно нарязания лук, картофите и тиквата, нарязани на парченца и граха. Варим, докато грахът омекне (около 30 мин).( Ако грахът е сух, го накисваме в студена вода за 4-5 часа и после го варим в същата вода заедно с лука.)

Получената смес претриваме през сито, прибавяме ментата, черния и червения пипер. Ако супата е станала малко гъста, добавяме гореща вода или сварено мляко.

Водата може да се замени с пилешки или говежди бульон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало