Кулинарни рецепти » Руло с плънка от дроб

 Руло с плънка от дроб
(Русия)

Продукти:

• 6 яйца
• 1 с.л. сметана
• 2 с.л. брашно
• половин пакетче краве масло
• 1 голяма консерва чернодробен пастет
• 4-5 с.л. настъргано сирене, сол

Начин на приготвяне:

Разбиваме жълтъците със сметаната и брашното и посоляваме. Внимателно прибавяме разбитите на твърд сняг белтъци и получената смес изсипваме в намазана с масло тавичка. Печем в гореща фурна и обръщаме върху пергаментова хартия.

Поръсваме с част от настърганото сирене и намазваме с предварително разбития пастет, навиваме на руло и заливаме с разтопеното масло. Поръсваме с останалото сирене, нарязваме на порции и поднасяме веднага.

Автор: Светлана Василева

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало