Продукти:
• домати
• яйца
• краве масло
• сирене
• босилек
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме доматите, отрязваме капачетата им и издълбаваме меката вътрешна част. Поръсваме с малко сол и нареждаме доматите в намазнена тавичка.
Във всеки домат слагаме по малко краве масло, малко парченце сирене и чукваме по едно яйце. Запичаме в средно загрята фурна около 20 минути. След като ги извадим поръсваме с малко босилек и сервираме.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...