Продукти за 3 порции:
· 6 филии бял хляб
· 6 яйца
· 1 к.ч. олио
· 1 с.л. брашно
· 2-3 бучки захар
· 2 с.л. доматено пюре
· сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
От хлебните филии оформяме квадратчета, които изпържваме в половината от олиото и нареждаме в дълга чиния.
В същата мазнина изпържваме и яйцата, като ги чукваме от ниско, за да останат на очи. Разпределяме яйцата върху филийките хляб и посоляваме.
В останалата мазнина запържваме брашното, прибавяме захарта и доматеното пюре. Разреждаме с гореща вода, посоляваме на вкус и заливаме филийките с яйцата.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...