Продукти: (за 4 порции)
· 1 ½ ч.ч. зрял боб
· 3-4 яйца
· ½ к.ч. разтопено краве масло
· 2 с.л. галета
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден отцеждаме и го сваряваме в подсолена вода.
Намачкваме сварения боб и прибавяме разбитите яйца, галетата и ситно нарязания магданоз. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, разбъркваме и изсипваме сместа в намаслена тавичка.
Печем в умерена фурна 30 мин, докато отгоре се образува коричка.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...