Продукти: (за 6 порции)
· 8 яйца
· 1 кг кисело мляко
· 1 с.л. брашно
· 1 ч.л. оцет
· 2-3 скилидки чесън
· 60 г краве масло
· сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
С миксер разбиваме млякото, брашното, оцета и 2 яйца. Подправяме със сол и черен пипер, подлучваме със счукания чесън и разреждаме с 350 мл вода.
Изсипваме тази смес в огнеупорна тавичка и отгоре счукваме останалите яйца, като гледаме да се запазят цели. Най-отгоре разпределяме маслото, нарязано на люспи и запичаме в умерено слаба фурна 10 мин.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...