Продукти: (за 6 порции)
· 8 яйца
· 1 кг кисело мляко
· 1 с.л. брашно
· 1 ч.л. оцет
· 2-3 скилидки чесън
· 60 г краве масло
· сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
С миксер разбиваме млякото, брашното, оцета и 2 яйца. Подправяме със сол и черен пипер, подлучваме със счукания чесън и разреждаме с 350 мл вода.
Изсипваме тази смес в огнеупорна тавичка и отгоре счукваме останалите яйца, като гледаме да се запазят цели. Най-отгоре разпределяме маслото, нарязано на люспи и запичаме в умерено слаба фурна 10 мин.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...