Кулинарни рецепти » Прясно зеле със сирене

 Прясно зеле със сирене

Продукти:

• 1 прясна зелка
• 50 г масло
• 20 г брашно
• 100 мл прясно мляко
• 100 г заквасена сметана
• 100 г сирене
• 2-3 скилидки чесън
• копър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелката на едри парчета и я слагаме в съд с подсолена вода. Варим, докато омекне. Намазваме тавичка с половината масло. Изваждаме свареното зеле и го разстиламе в тавичката.

В отделен съд сгорещяваме останалото масло и запържваме брашното. Заливаме с прясното мляко и оставяме да ври, докато се сгъсти. Сваляме от огъня и прибавяме сметаната, настърганото сирене, черния пипер, сол, ситно нарязан копър и счукания чесън.

Така приготвената заливка изсипваме равномерно върху зелето. Печем ястието в силна фурна. Сервираме веднага, като гарнираме с резени от пресни домати.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало