Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пресни гъби
• 1 к.ч. трохи от сух бял хляб
• 100 г краве масло
• 2-3 глави лук
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на парченца гъбите.
Поръсваме дъното на намаслена тавичка с част хлебните трохи. Върху хляба нареждаме един ред от нарязаните гъби. Поръсваме със сол и отгоре нареждаме част от лука, нарязан на колелца и размесен със ситно нарязания магданоз. След това отново поръсваме трохи, нареждаме гъби и лук и т.н., докато се напълни тавичката.
Отгоре слагаме парченца масло и печем в умерена фурна.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...