Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пресни гъби
• 1 к.ч. трохи от сух бял хляб
• 100 г краве масло
• 2-3 глави лук
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на парченца гъбите.
Поръсваме дъното на намаслена тавичка с част хлебните трохи. Върху хляба нареждаме един ред от нарязаните гъби. Поръсваме със сол и отгоре нареждаме част от лука, нарязан на колелца и размесен със ситно нарязания магданоз. След това отново поръсваме трохи, нареждаме гъби и лук и т.н., докато се напълни тавичката.
Отгоре слагаме парченца масло и печем в умерена фурна.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...