Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пресни гъби
• 1 к.ч. трохи от сух бял хляб
• 100 г краве масло
• 2-3 глави лук
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на парченца гъбите.
Поръсваме дъното на намаслена тавичка с част хлебните трохи. Върху хляба нареждаме един ред от нарязаните гъби. Поръсваме със сол и отгоре нареждаме част от лука, нарязан на колелца и размесен със ситно нарязания магданоз. След това отново поръсваме трохи, нареждаме гъби и лук и т.н., докато се напълни тавичката.
Отгоре слагаме парченца масло и печем в умерена фурна.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...