Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пресни гъби
• 1 к.ч. трохи от сух бял хляб
• 100 г краве масло
• 2-3 глави лук
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на парченца гъбите.
Поръсваме дъното на намаслена тавичка с част хлебните трохи. Върху хляба нареждаме един ред от нарязаните гъби. Поръсваме със сол и отгоре нареждаме част от лука, нарязан на колелца и размесен със ситно нарязания магданоз. След това отново поръсваме трохи, нареждаме гъби и лук и т.н., докато се напълни тавичката.
Отгоре слагаме парченца масло и печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...