Продукти: (за 4 порции)
• 1 глава карфиол
• 200 г топено или пушено сирене
• половин пакетче краве масло
• 2 скилидки чесън
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички и го варим в подсолена вода, докато омекне. Накълцваме чесъна на дребно и натриваме с него дъното на съда за печене, намазан с масло.
Нареждаме ред карфиол в тавичката, така че да покрие дъното. Върху него поръсваме с част от нарязаното топено сирене, отново нареждаме ред карфиол и покриваме останалото сирене.
Печем във фурната 10 мин. След това заливаме с разбитите в млякото яйца и допичаме, докато се получи розова коричка.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...