Продукти:
• 4 парчета шунка
• 100 мл бренди
• 2 малки ябълки
• сокът от 1 лимон
• сос Уорчестър
• 30 г краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Поръсваме шунката с черен пипер, заливаме с брендито, смесено с лимоновия сок и оставяме да престои 15-20 мин. Обелваме ябълките и ги нарязваме на кръгчета.
Слагаме върху шунката парченца от маслото, нареждаме отгоре ябълките и печем под грила, докато се образува коричка. Преди поднасяне подправяме със сос Уорчестър.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...