Продукти: (за 4 порции)
• 750 г прясно зеле
• половин глава лук
• 60 г сланина
• 2-3 с.л. брашно
• кимион, майорана
• чесън, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на ивички, пускаме го във вряща подсолена вода и варим, докато омекне. Изваждаме го, отцеждаме и го изстискваме.
Нарязваме на кубчета сланината и я запържваме. Нарязваме лука и магданоза на ситно и ги запържваме в сланината. Поръсваме леко препеченото брашно и също го запържваме.
Разреждаме с малко бульон и варим 3-4 мин. Прибавяме зелето, счукания чесън и подправките и възваряваме.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...