Продукти: (за 4 прорции)
• 100 г сланина
• 1 ч.ч. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме сланината на малки кубчета и я запържваме в сух тиган. Изваждаме пръжките от тигана и в останалата мазнина запържваме брашното. После сипваме вода до желаната гъстота и варим 5-6 мин.
Накрая посоляваме и отстраняваме от огъня. При поднасяне поръсваме с червен пипер и останалите пръжки.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...