Продукти:
• 1,250 кг тиквички
• 500 г макарони
• 1 л прясно мляко
• 4 яйца
• 3 с.л. брашно
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките на кръгчета, овалваме ги в брашно и изпържваме в сгорещеното олио. Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.
Редим в намаслена тавичка - ред макарони, ред тиквички, като завършваме с макарони. Заливаме с разбитите яйца, разбъркани с млякото, настъргания кашкавал, черен пипер и сол.
Запичаме в умерена фурна до златисто.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...