Продукти:
• 500 г гъби
• 3 равни с.л. брашно
• половин пакетче краве масло
• 1/2 к.ч. прясно мляко
• 4 яйца
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме гъбите в подсолена вода, отцеждаме и ги нарязваме на дребно.
Приготвяме гъст бешамел от брашното и половината от маслото. Разреждаме соса с млякото и малко от гъбената отвара. Прибавяме гъбите и един по един отделените жълтъци. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и съединяваме сместа с разбитите на сняг белтъци.
Изсипваме в намаслена и набрашнена тавичка, разпределяме отгоре останалото масло, настъргано на люспи и печем 25 мин в силна фурна.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...