Продукти: (за 5 порции)
• 500 г филе от мерлуза
• 7-8 картофа
• 100 г кашкавал
• 1 пакетче краве масло
• 1 к.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• 3-4 домата
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода и ги настъргваме на ренде. Прекарваме рибното филе през месомелачка. Посоляваме каймата и я изпържваме в сгорещена мазнина.
В намаслена разливна лъжица слагаме кръгче от домат. Върху него нареждаме последователно картофи, кайма, настърган кашкавал, отново картофи, отново кайма. След това обръщаме лъжицата в намаслена тавичка. По същия начин подготвяме и подреждаме в тавичката 10 топки.
Запичаме леко и заливаме със смес от маслото, разбитите яйца, млякото и малко сол. Повторно запичаме, като малко преди да извадим от фурната, поръсваме с настърган кашкавал.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...