Продукти: (за 6 порции)
• 1кг брашно
• 6 херинги
• 1/2 ч.л. индийско орехче
• 60 г краве масло
• 3 големи ябълки
• 2 глави лук
• 1 яйце
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Замесваме от брашното, вода и сол на вкус средно твърдо тесто. Разстиламе тестото в съда за печене, като оставяме достатъчно от него за капак.
Изчистваме рибата, обезкостяваме и махаме главата, перките и опашката. Подправяме с индийското орехче, сол и черен пипер. Разнасяме слой от разтопеното масло върху тестото и нареждаме отгоре херингите.
Обелваме, изчистваме и нарязваме ябълките. Нареждаме резените върху рибата и отгоре покриваме с лук. Заливаме с останалата част от маслото и 4 с.л. вода. Покриваме с капак от тестото и отгоре намазваме с разбито яйце. Печем 40 мин в умерена фурна.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...