Продукти: (за 4 порции)
• 4 пъстърви
• 200 г гъби
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. бяло вино
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Поръсваме рибите със сол и черен пипер. Нареждаме ги в намаслена тавичка. Около тях разстиламе печурките, които сме нарязали на ивички. Поръсваме със ситно нарязан магданоз, заливаме с виното и разтопеното масло. Печем 20-30 мин в умерена фурна.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...