Кулинарни рецепти » Паламуд със зеле на фурна

 Паламуд със зеле на фурна

Продукти: (за 4 порции)

• 1 по-голям паламуд
• 1 малка зелка
• 4-5 домата
• 1 ч.л. захар
• 1 ч.ч. олио
• 1-2 с.л. брашно
• лимонена киселина
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разполовяваме паламуда по дължина на две и изваждаме гръдната кост. Нарязваме го на парчета, които посоляваме, овалваме в брашното и изпържваме в половината от олиото.
Нарязваме зелката на ивички и я стриваме с малко сол и лимонена киселина. Слагаме зелето в тенджера, наливаме останалото олио и задушаваме на умерен огън. Когато поомекне, прибавяме 2-3 обелени и настъргани домата, захарта и малко черен пипер.

Разбъркваме, изсипваме половината от сместа в тавичка и разпределяме върху нея парчетата риба. Покриваме с останалото зеле и нареждаме отгоре останалите домати, нарязани на филийки. Печем в умерено силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало