Продукти:
• 1 кг чорбаджийски чушки
• 1 връзка пресен копър
За маринатата:
• 400 мл ябълков оцет
• 40 г сол
• 1 ч. ч. олио
Начин на приготвяне:
Слагаме продуктите за маринатата в дълбок емайлиран съд на огъня. Щом заври, пускаме на части измитите и почистени от дръжките чушки. Варим ги 7 минути, след кипването на течността.
Когато изстинат ги нареждаме плътно в буркани, като между тях ръсим нарязаните копър и чесън. Притискаме добре и заливаме с останалата марината.
Затваряме бурканите с капачки и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...