Продукти:
• 3 кг чорбаджийски чушки
• 4 кг червени домати
• 600 мл олио
• 800 мл оцет
• 400 мл вода
• 100 г захар
• 1 връзка магданоз
• 200 г сол
Начин на приготвяне:
Махаме дръжките на чушките, измиваме ги и ги нарязваме на по-едри парчета. Попарваме доматите с вряла вода и ги обелваме. Нарязваме ги на по-едри парчета.
Възвираме марината от водата, олиото, оцета, солта и захарта и в нея бланшираме за 3-4 минути първо парчетата чушки, после доматите и накрая магданоза.
Изваждаме зеленчуците с решетеста лъжица и ги редим в буркани. Заливаме с изстиналата марината, затваряме херметически и стерилизираме 10 мин.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...