Продукти:
• 3 кг зелен фасул
• 600 г чорбаджийски чушлета
• 600 мл оцет
• 1,5 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. сол
• 1,5 ч.ч. захар
• 10 глави чесън
• 5 връзки магданоз
Начин на приготвяне:
Приготвяме марината от оцета, олиото, солта и захарта.
Почистваме и измиваме зеления фасул и чорбаджийските чушки. Пускаме фасула в маринатата и го варим 40 мин, отцеждаме и оставяме да изстине. Изпичаме леко чушлетата и ги прибавяме към фасула.
Почистваме чесъна, нарязваме ситно магданоза, прибавяме ги към фасула и объркваме всичко. Пълним буркани със сместа, наливаме марината и стерилизираме 30 минути.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...