Кулинарни рецепти » Салата от зелен фасул с чорбаджийски чушлета

 Салата от зелен фасул с чорбаджийски чушлета

Продукти:

• 3 кг зелен фасул
• 600 г чорбаджийски чушлета
• 600 мл оцет
• 1,5 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. сол
• 1,5 ч.ч. захар
• 10 глави чесън
• 5 връзки магданоз

Начин на приготвяне:

Приготвяме марината от оцета, олиото, солта и захарта.

Почистваме и измиваме зеления фасул и чорбаджийските чушки. Пускаме фасула в маринатата и го варим 40 мин, отцеждаме и оставяме да изстине. Изпичаме леко чушлетата и ги прибавяме към фасула.

Почистваме чесъна, нарязваме ситно магданоза, прибавяме ги към фасула и объркваме всичко. Пълним буркани със сместа, наливаме марината и стерилизираме 30 минути.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало