Продукти:
• 4 кг чушки червена Капия
• 2 кг патладжани
• 2 глави чесън
• 2 връзки магданоз
• 1 ч. ч. олио
• 1/2 ч. ч. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Почистените от семената, опечени и обелени чушки нарязваме на по-малки парченца. Опичаме патладжаните, оставяме ги в тавичка вертикално, да се отцеди горчивият им сок, обелваме ги и ги накълцваме по на едро. Обелените скилидки чесън нарязваме на парчета, а магданоза на ситно.
Посоляваме зеленчуците, добавяме оцета и олиото, разбъркваме добре и пълним с тази смес чисти и сухи буркани. Затваряме херметически и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...