Продукти:
• 10 кг корнишони
• корен хрян
• 1 връзка копър
• 5-6 цвята от копър
• 4-5 малки листа от маточина
• 5 стръка целина
• 2,5 ч.ч. сол
• ч.ч. оцет
• ч.ч. недозрели червени боровинки
• 4-5 щипки мащерка
• 10-15 зърна черен пипер
• 4-5 зърна бахар
• по 30 зелени маслини и леко бланширани цветчета от броколи
Начин на приготвяне:
Избираме еднакви по големина краставички. Набождаме ги в краищата с вилица на 2-3 места.
Сваряваме марината от солта, оцета и вода, като накрая слагаме подправките. Прецеждаме и оставяме да се охлади.
Нареждаме краставичките в буркани, като редуваме с цвета от копъра, зелените подправки, бахара, черния пипер, броколите и боровинките. Заливаме с маринатата, затваряме и стерилизираме 10-15 мин.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...