Продукти:
• 10 кг корнишони
• корен хрян
• 1 връзка копър
• 5-6 цвята от копър
• 4-5 малки листа от маточина
• 5 стръка целина
• 2,5 ч.ч. сол
• ч.ч. оцет
• ч.ч. недозрели червени боровинки
• 4-5 щипки мащерка
• 10-15 зърна черен пипер
• 4-5 зърна бахар
• по 30 зелени маслини и леко бланширани цветчета от броколи
Начин на приготвяне:
Избираме еднакви по големина краставички. Набождаме ги в краищата с вилица на 2-3 места.
Сваряваме марината от солта, оцета и вода, като накрая слагаме подправките. Прецеждаме и оставяме да се охлади.
Нареждаме краставичките в буркани, като редуваме с цвета от копъра, зелените подправки, бахара, черния пипер, броколите и боровинките. Заливаме с маринатата, затваряме и стерилизираме 10-15 мин.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...