Продукти: (за 1 буркан от 800 мл)
• гъби
• 2 с.л. оцет
• 1 с.л. олио
• 1/2 ч.л. сол
• 4-5 зърна черен пипер
• 1-2 зърна бахар
• 1/2 дафинов лист
Начин на приготвяне:
Пущаме почистените гъби във вряща вода, бланщираме 20 мин и след това ги изплакваме със студена вода.
Разпределяме ги в буркани, където предварително сме сложили подправките. Заливаме с вода, затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...