Продукти:
• 4 патладжана
• 2 глави лук
• 3 домата
• 100 г едро счукани орехови ядки
• 5 печени червени чушки
• 1 глава чесън
• 1 с.л. брашно
• 1 връзка копър
• червен и черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1-2 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните и ги нарязваме на големи кубчета. Посоляваме и оставяме да се отцедят. Изпържваме ги в сгорещено олио.
В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук до златисто. Прибавяме брашното, червения пипер, нарязаните домати и чушки и скилидките чесън.
Слагаме ястието в тавичка. Добавяме ореховите ядки, дафиновия лист, черния пипер и нарязания на ситно копър. Разбъркваме и печем, докато ястието остане на мазнина.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...