Продукти:
• 4 патладжана
• 2 глави лук
• 3 домата
• 100 г едро счукани орехови ядки
• 5 печени червени чушки
• 1 глава чесън
• 1 с.л. брашно
• 1 връзка копър
• червен и черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1-2 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните и ги нарязваме на големи кубчета. Посоляваме и оставяме да се отцедят. Изпържваме ги в сгорещено олио.
В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук до златисто. Прибавяме брашното, червения пипер, нарязаните домати и чушки и скилидките чесън.
Слагаме ястието в тавичка. Добавяме ореховите ядки, дафиновия лист, черния пипер и нарязания на ситно копър. Разбъркваме и печем, докато ястието остане на мазнина.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...