Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 кг пресни тиквички
• 3 моркова
• половин глава керевиз
• 2 връзки пресен лук
• 5-6 домата
• 1 с.л. брашно
• 15-20 маслини
• 1 дафинов лист
• 1 лимон
• 1 к.ч. олио
• магданоз, копър
• черен пипер,сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме керевиза и морковите на ситно и ги задушаваме до омекване с щипка сол и 3 с.л. олио, като по време на задушаването прибавяме още 2-3 с.л. мазнина.
Остъргваме тиквичките, нарязваме ги на кръгчета и посоляваме. Нареждаме ги в намаслена тавичка керемидообразно - да се застъпват една друга. Върху тях слагаме задушения зеленчук, смесен със ситно нарязаните лук, копър и магданоз. Покриваме с филийки от доматите и от обеления и почистен от семената лимон.
Заливаме с останалото олио и слагаме ястието за 10 мин в гореща фурна, след което заливаме с 1 к.ч. гореща вода и печем още 15 мин.
Размиваме брашното в малко студена вода, след това го разреждаме с още вода, за да получим 1 ч.ч. и го сипваме в ястието. Печем още 5-6 мин
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...