Продукти:
• 200 г захар
• 100 г бадеми
• 6 яйца
• 1 лимон
• 100 г брашно
• 50 г стафиди
За крема:
• 100 г захар
• 6 яйца
• 1 с.л. захар
• 3 ч.л. желатин
• 250 мл бяло вино
Начин на приготвяне:
Бием жълтъците със захарта около 15 мин. Прибавяме брашното, смлените стафиди и накрая лъжица по лъжица разбитите на сняг белтъци. Ароматизираме с настърганата лимонова кора и малко сок. Внимателно разбъркваме всичко и печем в две тортени форми на умерена фурна.
Стопяваме желатина в малко гореща вода. Оставяме го да поизстине. Бием на котлон захарта, жълтъците и виното, прибавяме желатина и сгъстяваме. Оставяме сместа да поизстине и тогава разбъркваме внимателно в нея разбитите на сняг белтъци.
С този крем съединяваме двата блата, мажем тортата отгоре, а отстрани я облепваме с дребни бисквитки, които сме топнали в разбита сметана или мармалад. Наръсваме с бадеми.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...