Продукти:
• 4 яйца
• 200 г брашно
• 250 г захар
• 200 г кисело мляко
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия
• 1 компот от малини или ягоди
• 1 пакетче нишесте ванилия
• 1 л прясно мляко
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата заедно със 150 г захар. Прибавяме киселото мляко, пресятото с бакпулвера брашно и ванилията. Разбъркваме добре и изсипваме тестото в намаслена и набрашнена тавичка. Изпичаме блата в силна фурна.
Разтваряме нишестето в 1 к.ч. прясно мляко и го смесваме с останалото мляко, което сме подсладили с останалата захар. Сваряваме крема на огъня и докато е още топъл, заливаме блата. Когато тортата изстине, отцеждаме плодовете от компота и я гарнираме с тях.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...