Продукти:
• 400 г филе от пуйка
• 200 г карфиол
• 25 г брашно
• 1 с. л. къри
• 3 стръка пресен лук
• 1 морков
• 1 стрък целина зелена
• 2-3 малки лукчета (арпаджик)
• 1 скилидка чесън
• 2 каф. л. зърна от копър
• 2 с. л. зехтин
• 1 щипка куркума
• 50 мл бяло сухо вино
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на дребни парчета. Измиваме карфиола и го разделяме на малки розички. Сваряваме го в подсолена вода.
Разбъркваме брашното с част от кърито в дълбока чиния и овалваме парчетата пуйка в тази смес. Нарязваме бялата част от пресния лук, обелваме и нарязваме моркова на кубчета, почистваме целината и обелваме и нарязваме малките главички лук и скилидките чесън.
В тенджера с гореща мазнина запържваме зарзавата и зърната копър. Прибавяме парчетата пуйка и продължаваме запържването още 5 минути, като бъркаме с дървена лъжица.
Поръсваме куркумата и остатъка от кърито, посоляваме и поправяме с черен пипер. Изсипваме виното и оставяме ястието да къкри на тих огън 30 минути, като наливаме по малко хладка вода, ако е необходимо.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...