Кулинарни рецепти » Пиле със сос

 Пиле със сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 2-3 моркова
• 1 парче целина
• 2 яйца
• 4 с.л. олио
• 4 ч.л. брашно
• 1 ч.ч ориз
• 1 с.л. лимонов сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме пилето и го заливаме с хладка вода. Прибавяме нарязаните на тънко целина и моркови. Варим на умерен огън. Щом омекне месото, прецеждаме бульона.

В сгорещената мазнина запържваме брашното до златисто. Сипваме част от бульона и бъркаме, докато се сгъсти. Прибавяме жълтъците. Посоляваме и подправяме с лимоновия сок.

Поднасяме пилето върху подложка от ориз, сварен в останалия пилешки бульон. Заливаме го със соса и поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало