Кулинарни рецепти » Пилешко с бадеми

 Пилешко с бадеми

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г пилешко месо
• 1 глава лук
• 2 стръка целина
• 500 г чушки
• 100 г печурки
• 1 к.ч. бадеми
• 1 ч.л. вегета
• 3-4 с.л. олио
• 1 с.л. захар
• 2 ч.ч. пилешки бульон
• 3-4 с.л. царевично брашно
• лют червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото заедно с нарязаните чушки и целина. Сипваме бульона, захлупваме и задушаваме 10 мин.

Прибавяме месото, нарязано на хапки, и нарязаните на филийки гъби. Поръсваме захарта и вегетата и подправяме с червен пипер и сол на вкус. Накрая слагаме бадемите. Готвим на умерен огън.

Малко преди да свалим от огъня сгъстяваме с брашното, а готовото ястие поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало