Кулинарни рецепти » Пиле с вино

 Пиле с вино

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 5 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. брашно
• 2-3 глави лук
• 2-3 с.л. олио
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на парчета, които пържим в олиото, докато се зачервят отвсякъде. Прибавяме нарязания на ситно лук и пържим докато омекне.

Поръсваме брашното и оставяме да се позапържи. Посоляваме, поръсваме с червения пипер и заливаме с виното, разредено с малко гореща вода. Задушаваме на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало