Продукти:
• 200 г пилешки гърди
• 300 г ориз
• 1 стрък праз
• 1 голяма глава лук
• 2 яйца
• 2 с.л. зехтин, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в подсолена вода и го отцеждаме.
Сваряваме месото, отцеждаме и го накълцваме на дребно. Прибавяме ориза, разбъркваме и запържваме сместа в сгорещената мазнина. Опитваме на сол, заливаме с разбитите яйца и разбъркваме.
Прехвърляме в чиния за сервиране и гарнираме с тънко нарязани кръгчета от праза.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...