Кулинарни рецепти » Пиле с орехов сос

 Пиле с орехов сос
(Армения)

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 по-голямо пиле
• 1 к. ч. олио
• 1 яйце
• 300 г смлени орехи
• 2 глави лук
• половин глава чесън
• 1 с. л. оцет
• черен и червен пипер
• магданоз, чубрица, сол

Начин на приготвяне:

Изчистеното и нарязано на порции пиле варим в подсолена вода. След като се свари, запържваме порциите месо в сгорещената мазнина.

Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Добавяме разбитото яйце, орехите, счукания чесън, червения пипер, черния пипер, оцета, ситно нарязаните магданоз и чубрицата.

Разбъркваме добре, разреждаме с 1 ч. ч. от бульона, добавяме изпържените пилешки порции и варим около 5 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало