Продукти:
• 1 кг тлъсто телешко месо
• 500 г стар лук
• 600-700 г арпаджик
• 1 глава чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 каф.л. смлян кимион
• 1 с.л. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го слагаме в глинен гювеч заедно със ситно нарязания лук, обеления арпаджик и наситнения чесън. Поръсваме с червения пипер и кимиона, подправяме с оцета и посоляваме.
Покриваме отвора на гювеча с бяла хартия, захлупваме и замазваме с тесто. Слагаме гювеча на слаб огън и готвим най-малко 3 часа.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...