Кулинарни рецепти » Говежда яхния

 Говежда яхния
(Мексико)

Продукти:

• 400 г говеждо месо
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• 4 с.л. зехтин
• 2 домата
• 1 к.ч. месен бульон
• 1 с.л. стафиди
• 1 ч.л. оцет
• 1 щипка счукан кимион
• стрит карамфил
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме месото в леко подсолена вода, отцеждаме и го нарязваме много ситно.

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги пържим в сгорещената мазнина. След 5 мин прибавяме обелените и настъргани домати, а малко по-късно – месото.

Разбъркваме добре, наливаме бульона и добавяме останалите продукти. Захлупваме, намаляме огъня и задушаваме 30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало