Продукти: (за 4 порции)
• 600-700 г агнешко месо
• 2 големи глави лук
• 1 непълна к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 непълна ч.ч. кисело мляко
• 3-4 зърна бахар
• ким,сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го задушаваме в сгорещената мазнина. Посоляваме, прибавяме ким и бахар, заливаме с хладка вода и оставяме месото да ври на тих огън до омекване.
Нарязваме лука на тънки филийки и го задушаваме в малко мазнина. Поръсваме запръжката с червен пипер и я изсипваме върху полусвареното месо, към което сме прибавили вече киселото мляко.
Слагаме ястието да ври на тих огън, докато остане на мазнина.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...