Кулинарни рецепти » Овнешко, задушено в доматен сос

 Овнешко, задушено в доматен сос

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 кг овнешко месо
• 2 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 100 мл олио
• червен пипер, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от лойта, измиваме го, подсушаваме и го нарязваме на порции. Овалваме го в червен пипер, посоляваме и го оставяме в закрит съд в хладилника за 2-3 часа.

В отворена тенджера под налягане сгорещяваме олиото и запържваме месото, докато хване златиста коричка. Прибавяме лука, изчистен и нарязан на четвъртинки, запържваме леко и сипваме доматеното пюре, размито в 1 к.ч. вода. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 40 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало