Кулинарни рецепти » Агнешко с пресен грах

 Агнешко с пресен грах

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг агнешко месо
• 1,5 кг пресен грах
• 5-6 стръка пресен лук
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции, които запържваме в сгорещеното масло и изваждаме в чиния. В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Поръсваме червения пипер, връщаме месото и наливаме гореща вода, колкото да покрие месото. Прибавяме доматеното пюре.

Щом водата заври, сипваме изчистения грах и посоляваме на вкус. Варим ястието на тих огън. Накрая поръсваме с наситнения магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало