Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг агнешко месо
• 1,5 кг пресен грах
• 5-6 стръка пресен лук
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции, които запържваме в сгорещеното масло и изваждаме в чиния. В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Поръсваме червения пипер, връщаме месото и наливаме гореща вода, колкото да покрие месото. Прибавяме доматеното пюре.
Щом водата заври, сипваме изчистения грах и посоляваме на вкус. Варим ястието на тих огън. Накрая поръсваме с наситнения магданоз.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...