Продукти: (за 4 порции)
• 300 г леща
• 500 г пушени свински ребра
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. олио
• 1-2 стръка праз
• черен и червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистената и измита леща заливаме с 1 л подсолена вода и варим на умерен огън. След като заври, прибавяме ребрата, а половин час по-късно – нарязания на ситно праз.
Загряваме олиото и пържим в него до поруменяване брашното. Поръсваме с червен пипер и разбъркваме. Сгъстяваме ястието с тази запръжка и готвим още 10 мин.
Накрая обезкостяваме ребрата, нарязваме на ситно месото, връщаме го при лещата, клокваме ястието и го поднасяме със салата спореда сезона.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...