Кулинарни рецепти » Стар фасул с пушено месо и моркови

 Стар фасул с пушено месо и моркови

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г стар фасул
• 150 г пушено месо
• 600 г моркови
• 2 с.л доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1-2 с.л. зехтин
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме и го сваряваме в подсолена вода.

Отделно в подсолена вода сваряваме нарязаните месо и моркови. Щом поомекнат, прибавяме зехтина заедно с доматеното пюре и брашното, размити с малко вода.

Кипваме още веднъж на огъня и сипваме сварения и отцеден фасул. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало