Продукти:
• 2 с.л. олио (зехтин)
• бялата част от 1 стрък праз
• 2 малки патладжана
• 1 ч.ч. настъргани домати
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. накълцан босилек
• 1/2 ч.л. сух риган
• 1/2 ч.л. суха мащерка
• 1 л пилешки или зеленчуков бульон от кубче
• 1 ч. ч. сварен кускус
• сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера загряваме олиото на умерен огън. Нарязваме на дребно бялата част на праза. Обелваме и нарязваме на кубчета патладжаните и заедно с праза ги запържваме в олиото до омекване.
Добавяме доматите, доматеното пюре и подправките. Изчакваме сместа да заври и сипваме бульона. Оставяме да ври 30 минути.
Пасираме готовата смес и добавяме сварения кускус. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...