Продукти:
• 500 г карфиол
• 600 мл зеленчуков бульон
• 300 г сметана
• 2 с.л. ситно нарязани пера от пресен лук
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички и го варим около 20 минути в зеленчуковия бульон - до омекване. После го пасираме, връщаме го отново в тенджерата и към него прибавяме сметаната.
Варим още десетина минути. Подправяме с черен пипер и сол и поръсваме ситно нарязания лук.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...